Sat-Center Rotterdam

Digitale televisie

Digitale satelliet televisie

Via de satelliet heb je beschikking over het grootst aantal beschikbare digitale tv zenders. Je hebt hiervoor een schotel en een ontvanger nodig (+/- 199 euro). Je hoeft hiervoor in principe geen abonnement af te sluiten.

Als je naast de vele buitenlandse zender tevens Nederlandse commerciële zenders wilt ontvangen, moet je wel een abonnement afsluiten (bij CanalDigitaal).
Voor een compleet pakket betaal je 19,95 per maand.

Wat zijn de verschillen tussen de aanbieders

Digitaal televisie kijken kan in Nederland via de kabel, de ether en de schotel.

Satelliettelevisie houdt eenvoudig gezegd in dat de signalen die worden uitgezonden vanuit de studio, via satellieten in de ruimte, rechtstreeks worden doorgestuurd naar de eindgebruiker. Door deze digitale technologie en rechtstreekse verbinding is de beeld-en geluidskwaliteit uitstekend. Bij gebruik van een kabel, maken de signalen eerst nog een stop bij een kabel- of telefoonbedrijf. Dit kan tot gevolg hebben dat de kwaliteit vermindert. Het grote voordeel van Satelliet televisie is dat het zenderaanbod wordt vergroot, zonder dat de gebruiksvriendelijkheid en de beeldkwaliteit wordt aangetast.

Sinds 2003 is digitale televisie via de ether beschikbaar onder de naam Digitenne. Dit wordt o.a. aangeboden door KPN. Met Digitenne kun je de 23 meest populaire zenders, waaronder alle publieke en commerciële omroepen bekijken. Een voordeel van Digitenne is dat je geen kabels nodig hebt. Je sluit de ontvanger met een scartkabel aan op je tv en plaatst de meegeleverde (kleine) antenne.

Nadeel: de beeldkwaliteit is over het algemeen minder dan satelliet tv. Het komt nogal eens voor dat er “blokjes” in beeld verschijnen. Daarnaast is de ontvangst gevoelig voor storingen van buitenaf, zoals mobiele telefoons, gewapend betonnen muren of zelfs een brommer die langs rijdt.

Een abonnement op Digitenne kost € 9,95 per maand, exclusief eenmalige entreekosten van € 19,95.

Bijna alle kabelmaatschappijen gebruiken dezelfde techniek voor het doorgeven van het digitale signaal.

Ziggo is een uitzondering op de regel. Zij gebruiken een apart signaal, welke je alleen kunt bekijken met een door Ziggo geleverde ontvanger/decoder. Je moet vervolgens, naast een analoog abonnement, een digitaal abonnement afsluiten om digitale zenders te kunnen ontvangen. Hiervoor betaal je €18,70 per maand.

Starlink Maritime:

De Installatie Gids voor Onbeperkte Internettoegang op Zee

Cai installaties en storingen

CAI Installaties Wat is Cai ? Centrale Antenne-Inricht-

Maritieme satelliet diensten

Maritieme satelliet diensten Satellietcommunicatie is

APK voor uw satelliet TV

APK Controle voor uw satelliet tv Gaat u op

Camper en Caravans

Satelliet tv voor Camper & Caravans service en installatie

Waarom Satcenter?

Waarom Satcenter. Het bedrijf is al jaren een betrouwbare

Digitale televisie

Digitale satelliet televisie Via de satelliet heb je beschikking

Installatie en afstellen

Installatie en afstellen van u schotel op