Sat-Center Rotterdam

EK voetbal 2008: Aanvoer live beelden in HD kwaliteit

Nieuws

Het Europees Kampioenschap voetbal dat volgend jaar zomer in Oostenrijk en Zwitserland wordt gehouden zal ook in HDTV kwaliteit aan rechtenhebbenden worden aangeboden. De FIFA zal de rechten voor HDTV uitzendingen overigens los verkopen aan marktpartijen. De complete infrastructuur voor het overbrengen van signalen vanuit de diverse voetbalstadions naar het International Broadcast Centre (IBC) in Wenen, dat het bolwerk voor het verzenden van televisie, audio en data signalen over de gehele wereld zal vormen, zal volledig geschikt zijn voor het overbrengen van beelden in HDTV kwaliteit. Dit hebben de verantwoordelijke bedrijven Telekom-Austria en Swisscom vandaag bekend gemaakt.

Vanuit de voetbalstadions in Oostenrijk zal Telekom-Austria via glasvezelverbindingen de beelden in HD kwaliteit transporteren naar het IBC Wenen. Vanuit de Zwitserse voetbalstadions in Zurich, Basel, Bern en Geneve zal Swisscom de beelden via glasvezelkabel naar Wenen transporteren. Als backup zal bij iedere voetbalwedstrijd een dataverbinding via de satelliet aanwezig zijn. De beelden worden als datastroom via de satelliet naar een centraal punt worden getransporteerd.

Voordat de HD beelden aan de UEFA worden vrijgegeven zal eerst een kwaliteitscheck in het IBC in Wenen plaatsvinden. Het UEFA geeft daarna de beelden vrij aan de rechtenhebbenden voor HDTV uitzendingen van het EK voetbal in 2008. Overigens zal dit proces voor aanvang van elke wedstrijd plaatsvinden zodat ook de HD televisiezenders de wedstrijden in hoogwaardige beeldkwaliteit live kunnen weergeven.

Recent Post

Probeer onze tv- en internetdiensten speciaal voor€ 20 per maand

Categorieën