Sat-Center Rotterdam

Strijd Amr. satellietradio aanbieder laait verder op

Nieuws

De satellietradiostrijd tussen de Amerikaanse satellietradio aanbieders Sirius en XM blijft verder opwakkeren. Gisteren maakte Sirius Satellite Radio bekend dat zanger en Hollywood ster Jamie Foxx een eigen radiokanaal zal krijgen bij de abonnee satellietradio aanbieder. Het nieuwe radiokanaal binnen het Sirius radionetwerk zal de naam “The Foxxhole” krijgen.

In “The Foxxhole” zal Jamie Foxx naast muziek aandacht besteden aan het laatste entertainment, muziek, film en comedy nieuws. Sirius heeft in de persoon van Marcus King een sidekick voor Foxx gevonden voor het nieuwe digitale radiokanaal. Het nieuwe radiokanaal zal in het voorjaar van 2007 van start gaan.

Concurrent XM radio heeft op zijn beurt met de Japanse autofabrikant Honda een overeenkomst gesloten dat in alle nieuwe auto’s die in Amerika verkocht worden satelliet autoradio ontvangers worden ingebouwd waarmee het radiopakket van XM radio kan worden ontvangen. Ook alle occasions van Honda die via de Amerikaanse Honda dealers worden verkocht worden voorzien van deze ontvangers. In totaal zullen aan het eind van het jaar 2007 naar verwachting meer dan 85.000 Honda rijders in Amerika een abonnement hebben op XM Satellite Radio.

Sattelietradio is in Amerika op dit moment zeer populair. Mede door nieuwere technieken kan men via speciale autoradio’s en portable radio’s op elk gewenst tijdstip op elk gewenste plaats in Amerika luisteren naar satellietradio. De winsten die door satellietradio aanbieders als Sirius en XM worden behaalt lopen op tot in de miljarden dollars op jaarbasis. In Europa lijkt het Nederlandse Talpa, eigendom van John de Mol, nu ook de eerste grotere stappen in satellietradio te hebben gezet. Talpa wil met de Spaanse partner Ondas Media uiterlijk in het begin van 2009 een volwaardig satellietradio pakket aan de consument aanbieden.

Recente post

Probeer onze tv- en internetdiensten speciaal voor€ 20 per maand

Categorieën