Sat-Center Rotterdam

PLAATSING SCHOTEL WET EN REGELGEVING

Plaatsing schotel

Voor het plaatsen van een schotel hoeft geen vergunning bij de gemeente aangevraagd te worden. Tenzij je woning als monument geregistreerd staat. In koopcontracten wordt wel eens moeilijk gedaan over de plaatsing van schotels. Een direct verbod op schotels is echter niet rechtsgeldig. Dit is namelijk in strijd met het verdrag van Rome dat voorschrijft dat iedereen de radio en televisiezenders van zijn keuze moet kunnen ontvangen. Lastiger is het met bepalingen in het koopcontract van je huis die boren of het ophangen van voorwerpen verbieden. Hier zal je toestemming aan de bewonersvereniging of architect moeten vragen.

Last van schotelverboden?

In Nederland hebben we net zoals alle andere landen de universele verklaringen van de rechten van de mens te respecteren. Hierin staat onder andere vermeld dat iedereen de vrijheid moet hebben om die informatie te kunnen ontvangen die men wenst. Daarnaast hebben we in Nederland een Bouwbesluit, hierin staat dat een satellietschotel tot een diameter van 200cm vergunningsvrij geplaatst mag worden. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Woont u bijvoorbeeld in een beschermd dorpsgebied dan heeft u een lichte vergunningsplicht bij het plaatsen van een satellietschotel.
Krijgt u te maken met een schotelverbod van een vereniging van eigenaren of woningbouwvereniging, dan is de kans groot dat dit verbod niet rechtsgeldig is.
Stichting Satellietplatform reikt u enkele nuttige hulpmiddelen aan bij een eventueel juridisch geschil.

Starlink Maritime:

De Installatie Gids voor Onbeperkte Internettoegang op Zee

Cai installaties en storingen

CAI Installaties Wat is Cai ? Centrale Antenne-Inricht-

Maritieme satelliet diensten

Maritieme satelliet diensten Satellietcommunicatie is

APK voor uw satelliet TV

APK Controle voor uw satelliet tv Gaat u op

Camper en Caravans

Satelliet tv voor Camper & Caravans service en installatie

Waarom Satcenter?

Waarom Satcenter. Het bedrijf is al jaren een betrouwbare

Digitale televisie

Digitale satelliet televisie Via de satelliet heb je beschikking

Installatie en afstellen

Installatie en afstellen van u schotel op