Sat-Center Rotterdam

WAT HEB IK NODIG?

Overzicht benodigdheden

Benodigdheden:

 • Een receiver/ontvanger/decoder met bijhorende afstandsbediening
  De decoder of satellietontvanger is nodig om de digitale signalen leesbaar te maken voor uw TV-toestel. Er zijn veel verschillende satellietontvangers op de markt met uiteenlopende mogelijkheden. Om ontvangst van Canaldigitaal te garanderen is het uitermate belangrijk een ontvanger of settopbox aan te schaffen die door Canaldigitaal is goedgekeurd.
 • Een smartcard
  De smartcard regelt de rechten voor het zenderpakket van Canaldigitaal. De smartcard zorgt ervoor dat u de zenders zonder codering kunt bekijken. In de complete schotelsets van Canaldigitaal wordt de smartcard meegeleverd met de ontvanger. Deze smartcards zijn ook los verkrijgbaar in de winkel. Een Canaldigitaal smartcard moet op Nederlandse adres geregistreerd staan/worden en betaald worden met een Nederlands rekeningnummer.
 • Plaatsing schotel
  Er zijn enkele randvoorwaarden bij het plaatsen van een schotel. Je moet bijvoorbeeld toestemming hebben van je bewonersvereniging of architect als je een koophuis bezit en er in het contract is bepaald dat het boren op ophangen van voorwerpen in je huis verboden is. Daarnaast kan een schotel niet geplaatst worden op een plek waar geen zonlicht komt. Een schotel moet altijd richting het zuiden staan, om goed contact te kunnen maken met de satelliet.
 • Coaxkabel
  Voor de verbinding tussen de satellietschotel, LNB en de ontvanger heeft u een coaxkabel nodig. Deze kabel moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.
 • LNB
  De LNB is de ontvangstkop die de signalen van de satelliet doorgeeft aan de ontvanger. Deze wordt voor de satellietschotel gemonteerd.
 • Een satellietschotel
  Via een schotel ontvangt u het signaal van de satelliet. Satellietschotels zijn er in diverse uitvoeringen. Van gaasmateriaal tot transparante kunststof, van wit tot stijlvol gekleurd.

Wat heb je nodig?

Je hebt een ontvanger/decoder nodig die je bij de televisie plaatst. Deze vertaalt de digitale satellietbeelden naar beelden die op je tv getoond kunnen worden. Na aanschaf van deze hardware kun je meteen televisie gaan kijken. Je ontvangt dan echter alleen de vrije kanalen (Free to Air), televisiezenders die hun signaal ongecodeerd versturen. Hier bevinden zich geen Nederlandse zenders bij. Daarvoor dien je een abonnement te nemen. Gelukkig hoef je dat niet per zender apart te regelen. Via Canal Digitaal kun je je op pakketten abonneren.

Starlink Maritime:

De Installatie Gids voor Onbeperkte Internettoegang op Zee

Cai installaties en storingen

CAI Installaties Wat is Cai ? Centrale Antenne-Inricht-

Maritieme satelliet diensten

Maritieme satelliet diensten Satellietcommunicatie is

APK voor uw satelliet TV

APK Controle voor uw satelliet tv Gaat u op

Camper en Caravans

Satelliet tv voor Camper & Caravans service en installatie

Waarom Satcenter?

Waarom Satcenter. Het bedrijf is al jaren een betrouwbare

Digitale televisie

Digitale satelliet televisie Via de satelliet heb je beschikking

Installatie en afstellen

Installatie en afstellen van u schotel op